brass - Brass Deluxe är ett tremanna blåsband som spelar glad balkanmusik* som passar på event, konserter, prisutdelningar och tillsammans med DJ på olika slags fester och event.
brass - Brass Deluxe är ett tremanna blåsband som spelar glad balkanmusik* som passar på event, konserter, prisutdelningar och tillsammans med DJ på olika slags fester och event.

Balkanbandet Brass Deluxe

Bröllop, Show

Brass Deluxe är ett tremanna blåsband som spelar glad balkanmusik* som passar på event, konserter, prisutdelningar och tillsammans med DJ på olika slags fester och event.

Det är musik som höjer stämningen och det funkar även bra som kortare mellan-akt, vid mingel, bröllop och även i mässmontrar där man vill ha något lite oväntat som livar upp stämningen. Vi rekommenderar denna underhållning främst för ett par eller flera kortare instick.  Det är inte vanligtvis inte en passande akt att bygga en helkväll på – då kommer man behöva komplettera bandet med en större ensemble med flera musiker, någon som sjunger o.s.v.

Brass Deluxe är ljudstarka akustiskt, så ljudanläggning brukar nästan aldrig behövas. Medlemmarna är professionella frilansmusiker och spelar även i andra konstellationer och sammanhang – t.ex. återkommande med kända svenska artister som Timbuktu & Damn, Alcazar, Orup. GES m.fl. Detta borgar för en mycket hög musikalisk kvalitet eftersom sådana artister ställer mycket höga krav på musik-kompetens.

Pris från ca 18000kr och uppåt beroende på tid, plats & upplägg

Jag vill veta mer

Jag godkänner att Eventkraft behandlar de personuppgifter som är angivna i detta formulär samt att Eventkraft får kontakta mig med prisförslag, information och erbjudanden i framtiden. Din personliga integritet är viktig för oss och vi behandlar alla personuppgifter i enlighet med rådande lagstiftning (GDPR, Personuppgiftslagen m.m.). Mera information om detta finns här.

*Kort om balkan-musik

Balkanmusik brukar man kalla musik från sydöstra Europa som har sitt ursprung i musiktraditionen på Balkan – Kosovo, Kroatien, Bosnien och Hercegovina, Serbien, Montenegro, Albanien, Nordmakedonien, Grekland, Rumänien, Turkiet och Bulgarien. Det är en slags folkmusik som till stor del karaktäriseras av blåsinstrument. 

Som musikstil är det ursprungligen ett sätt för arbetarklassen att uttrycka sig på och sysselsätta sig med. Det har balkanmusiken gemensamt med många andra former av folk- och världsmusik. Som musikalisk genrer är Balkanmusik dock lite bredare än annan folkmusik. Det beror på att området som förknippas med musikstilen är geografiskt mycket större än de flesta andra typerna av folkmusik.

Balkan som musikstil skapas av folk i både Kroatien, Bosnien, Hercegovina, Serbien, Montenegro, Albanien, Nordmakedonien, Grekland, Turkiet och Bulgarien. Det vill säga, betydligt fler människor inblandade i dess utveckling än svensk folkmusik till exempel.

Det som framför allt kännetecknar genren är dess förkärlek för blåsinstrument av olika slag. Några exempel är frula – en speciell flöjt, trumpeter, andra flöjter, en sorts säckpipa och liknande. I övrigt rymmer genren stränginstrument och slagverk av olika slag också. Till en början var alla instrument tillverkade för hand, men i modern tid används alltmer vanliga fabrikstillverkade instrument och det finns förstås även dom som experimenterar med digitala instrument i Balkan-musikens anda.


Folkmusik Och Världsmusik