Livestudio Mixerbord - Om man med en enda mening ska sammanfatta vår verksamhet, så skulle man kunna säga så här: "Eventkraft erbjuder tjänster & produkter som förbättrar och underlättar publika möten, event och upplevelser". Man skulle eventuellt kunna tillägga att vi gärna levererar sådana lösningar med anknytning till artister och underhållning av något slag.

Vår affärsidé är enkel

Vi tillför kompetens, kreativitet, kraft och resurser när du behöver hjälp med att genomföra ditt event – och vi gör det på ett sätt som stärker den bild som du vill att omgivningen ska ha av dig eller ditt varumärke – Vi tror på långsiktiga samarbetsformer och personliga relationer.

Vad gör vi på Eventkraft?

Om man med en enda mening ska sammanfatta vår verksamhet, så skulle man kunna säga så här: “Eventkraft erbjuder tjänster & produkter som förbättrar och underlättar publika möten, event och upplevelser”. Man skulle eventuellt kunna tillägga att vi gärna levererar sådana lösningar med anknytning till artister och underhållning av något slag.

Vår målsättning är att hjälpa våra kunder att skapa ett minnesvärt arrangemang. Vi är en erfaren samarbetspartner med kompetens från idé till praktiskt utförande och vi är en länk till den kraft och de resurser som krävs i det praktiska utförandet av ett event. Bland våra kunder finns några av Sveriges största företag, föreningar, festarrangörer & monterbyggare.

Vår affärsidé är enkel

Vi tillför kompetens, kreativitet, kraft och resurser när du behöver hjälp med att genomföra ditt event – och vi gör det på ett sätt som stärker den bild som du vill att omgivningen ska ha av dig eller ditt varumärke – Vi tror på långsiktiga samarbetsformer och personliga relationer.

Eventkraft Om Oss Trossbild - Om man med en enda mening ska sammanfatta vår verksamhet, så skulle man kunna säga så här: "Eventkraft erbjuder tjänster & produkter som förbättrar och underlättar publika möten, event och upplevelser". Man skulle eventuellt kunna tillägga att vi gärna levererar sådana lösningar med anknytning till artister och underhållning av något slag.

Historia

Eventkraft i Sverige AB har hetat Lucas Events AB sedan 2002. Verksamheten startades dock redan 1998 under namnet Lucas Nöjesproduktion av Lennart “Lucas” Söderberg, Staffan & Svante Lackemo samt Andreas Ivarsson. Lucas var sedan 80-talet en känd nöjesprofil i Jönköping med ljud- & ljusverksamhet för uthyrning och försäljning. Bröderna Lackemo samt Andreas Ivarsson hade sedan tidigt 1990-tal ett bolag som förmedlade discjockeys och hyrde ut DJ-utrustning. Lucas Nöjesproduktion blev en naturlig följd av gemensamma intressen i dessa båda verksamheter och ett visst samarbetet hade inletts redan några år tidigare.

De första åren handlade främst om artistförmedling och uthyrning av enklare ljud- & ljusteknik för fester och restaurang/discotek. 2002 bytte Lucas Nöjesproduktion namn och blev Lucas Events AB. I samband med detta gjordes en satsning på den spirande eventmarknaden som då var under stark framväxt. Visionen för Lucas Events var att bli en allmänt bred och känd leverantör på denna marknad. Vid den tidpunkten var begreppet event relativt ovanligt och det var främst i samband med publika arrangemang som det användes. Under de kommande åren gjordes därför också en strategisk ökad satsning på bolagets portfölj av artister & underhållning tillsammans med en utökad investering i professionell teknik för scen, mässa, event, konferens, turné m.m. Under första decenniet av 2000-talet växte bolaget från 4 till 10 anställda och omsättningen tredubblades. Verksamheten flyttades från Torpagatan till Norsuddsgatan år 2008, och bara tre år senare behövde vi flytta till ännu större lokaler och hamnade då på nuvarande adress på Herkulesvägen i Jönköping.

I juli 2013 sålde Lucas Söderberg sin aktiepost i bolaget och sedan januari 2014 heter bolaget Eventkraft. Eventkraft ägs idag av Staffan & Svante Lackemo samt Andreas Ivarsson. Bolaget har fortfarande sitt huvudsäte i Jönköping, men finns sedan några år tillbaka med personal och verksamhet även i Stockholm och Göteborg.

Eventkraft är idag en välkänd aktör inom eventbranschen, ett välrenommerat företag med högsta kreditbetyg – AAA enligt Soliditets kreditvärderingssystem. Vi har sedan starten jobbat målmedvetet för att aktivt utveckla, förbättra och förfina vår kompetens och våra arbetsmetoder. Idag har vi hundratals lyckade arrangemang och nöjda kunder med oss – vilket Ni har glädje av när Ni vänder Er till oss inför Ert nästa event…