Retro experience Logotype - Retro Experience är Karl Martindahls fartfyllda hyllning till rock n´rollens historia med start i 50-talet. Alltifrån Elvis, Beatles, Bowie, Queen via 90 talets britpopvåg till idag utlovas.
Retro experience Logotype - Retro Experience är Karl Martindahls fartfyllda hyllning till rock n´rollens historia med start i 50-talet. Alltifrån Elvis, Beatles, Bowie, Queen via 90 talets britpopvåg till idag utlovas.

Karl Martindahls Retro Experience

Coverband, Show

Retro Experience skapades för att erbjuda förstklassig musikalisk underhållning till större event som Julshower, utomhusfestivaler, företagsfester och liknande. Senaste referensen är den bejublade Julshowen på Hotel Tylösand där publikrekord sattes.

Retro Experience är Karl Martindahls fartfyllda hyllning till rock n´rollens historia med start i 50-talet. Alltifrån Elvis, Beatles, Bowie, Queen via 90 talets britpopvåg till idag utlovas.

Karl Martindahl är en av Sveriges mest mångsidiga Sångare och låtskrivare. Har man upplevt honom, så minns man honom – vare sig man gjort det personligen, på scen eller på TV.
Han har skrivit en massa fantastiska låtar. Hård, mjuk, charmig, arg, tuff och varm pop/rockmusik med starka melodier, träffsäkra texter, massor av gitarrer.
Hela tiden med Martindahls omisskännliga röst som röd tråd.

Han har sedan 12 års ålder satt spår i svenskt musikliv som turnerande artist, TV-personlighet och skivartist. Karl Martindahl har medverkat i Melodifestivalen två gånger och även dessa låtar har visat sig vara långlivade långt efter att TV-kamerorna stängts av.

På senare år har den karismatiske Martindahl återvänt till det han sysslade med innan: Organisk rockmusik med passionerade popmelodier, i en tradition där melankoli och eufori inte står i motsatsförhållande till varandra. De flesta låtskrivare och artister värda namnet har höga toppar och djupa dalar. Karl Martindahl är inget undantag, han vill oerhört mycket, han vill beröra människor och sig själv Martindahl har också ett nytt handplockat kompband, Retro Experience, vilka har ett sound som tar avstamp i 50-60- och 70-talet, men också har en fot i framtiden.

En show med Karl Martindahls RETRO EXPERIENCE är precis vad det låter som.
En nostalgisk musikalisk upplevelseresa genom pop/rock historien. -Rock n rollen förändrade världen på 50-talet och gav exempelvis The Beatles de verktyg de behövde för att bli världens största band, säger Martindahl och fortsätter -60-talets britpop var ju en stor influens till 90-talets indiescen där band som Oasis, Blur m.m fick enorma framgångar. Det som började som en explosion på 50-talet, lever i allra högst grad än idag.

Martindahls RETRO EXPERIENCE förmedlar detta med värme, energi och lust i en sprakande liveshow som man sent skall glömma

Här är några enkla mobilklipp på Retro Experience. Reservation för upplösning o ljudkvalitet  – uppdatering är på gång!

Jag vill veta mer

Jag godkänner att Eventkraft behandlar de personuppgifter som är angivna i detta formulär samt att Eventkraft får kontakta mig med prisförslag, information och erbjudanden i framtiden. Din personliga integritet är viktig för oss och vi behandlar alla personuppgifter i enlighet med rådande lagstiftning (GDPR, Personuppgiftslagen m.m.). Mera information om detta finns här.