Vill du veta mer?

Nyfiken på våra tjänster?

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

Event & möten med fler än 50 personer

Då är det tillåtet med event & möten med fler än 50 personer!

26 augusti, 2020 / Okategoriserade

Det råder en viss förvirring och osäkerhet kring vilka slags event och arrangemang som är tillåtna under Corona-pandemin. Många tror att alla arrangemang med mer än 50 personer är helt förbjudna, men det stämmer faktiskt inte. Vi på Eventkraft vill gärna förtydliga vad som faktiskt gäller. Förhoppningsvis kan detta hjälpa dig att ta beslut kring kommande event och arrangemang.

Man får anordna möten med fler än 50 personer om sammankomsten som sådan inte är ”allmän” eller ”offentlig”. Det betyder att event med slutna sällskap (endast inbjudna gäster/deltagare) som inte riktar sig mot allmänheten (genom t.ex. biljettförsäljning eller att allmänheten har tillgänglighet), tillåts möten med sällskap om fler än 50 personer. Detta gäller oavsett vad riksdagen eventuellt beslutar från 1a oktober 2020 kring undantag för sittande publik vid offentliga arrangemang inom kultur & idrott.

Slutna möten och konferenser som arrangeras av företag eller organisationer räknas inte som allmänna sammankomster (offentliga arrangemang) och har därför aldrig omfattats av något förbud. Detta kan vara bra att känna till om du t.ex. brottas med problem kring hur du ska lösa alla höstens möten och event – Kort sagt; Allt behöver inte ställas in!

Självklart ska man följa övriga rekommendationer och regler från Folkhälsomyndigheten om att t.ex. tvätta händer och att tänka på social distans och att stanna hemma om man är sjuk. Folkhälsomyndigheten har t.ex. en guide till riskbedömning för den som är osäker. Se länk nedan!

Det positiva är att det faktiskt är tillåtet med event & möten med fler än 50 personer. Man både kan och får mötas i större grupper, vilket många av oss har ett stort behov av att få göra.

Vi på Eventkraft välkomnar detta! Vi kommer aktivt hjälpa våra kunder att genomföra möten på ett sätt som minimerar smittspridning och skapar så trygga och säkra arrangemang som möjligt. Vi ser fram emot en höst där event, konferenser, mässor och andra sammankomster successivt kan återta sin naturliga roll som inspirerande mötesplatser människor emellan. Dessutom kan du under Corona-pandemin ta del av våra särskilt förmånliga avbokningsvillkor – Läs mera här: Eventkrafts trygghetsgaranti!

Läs gärna mer om vad som gäller på Folkhälsomyndighetens hemsida, Polisens hemsida eller denna artikel som sammanfattar läget – finns på Eventeffect.se.

Branschorganisationen Visita har också tagit fram en bra skrivelse om Trygga konferenser som också handlar om hur man kan tänka kring event & möten med fler än 50 personer.